Skip links

Art, lluita i solidaritat. Memòria de l’exposició de Milà de 1972


Dimarts
28 de febrer

19:00 H


Conjuntament amb El Born CCM commemorem els 51 anys de l’exposició «Amnistia que trata de Spagna». Aquesta va tenir lloc el març de 1972 a Milà.

L’objectiu de la mostra -on participaren personalitats com Neruda, Picasso, Tàpies, Miró, Guinovart, Brossa, Espriu, Raimon o Lluís Llach- fou recaptar fons en solidaritat amb els i les treballadores, i les seves famílies, víctimes de la repressió que la dictadura va desplegar durant el tardofranquisme.

La mateixa exposició es va haver d’organitzar de manera clandestina. Així, bona part de les obres van ser trasllades evitant que les autoritats espanyoles les interceptessin. Per commemorar aquesta gesta que conjumina art, resistència i militància, us oferim una taula redona amb la presència d’alguns dels i les protagonistes d’aquell esdeveniment.

Memòria de l’exposició de Milà de 1972

En concret, hi participaran:


Carles Vallejo, sindicalista de CCOO exiliat i organitzador de l’exposició. Actualment president de l’Associació Catalana Persones Ex-preses Polítiques del Franquisme.


Julia Leon, cantautora participant.


Joan Anton González, productor i membre de l’equip clandestí que va realitzar el documental, que aprofitarem per projectar, «Amnistía que trata de España».


Us hi esperem!