Skip links

[Jornada] Una educació en i amb memòria

Divendres 30 de juny | de 16h a 20h
Dissabte 1 de juliol | de 9h a 13:30h i de 15h a 18:30h
Escola d’Estiu de Rosa Sensat
A la seva seu d’ Avinguda Drassanes, 3 – Barcelona
El proper cap de setmana, divendres 30 de juny i dissabte 1 de juliol, l’Ateneu de Memòria Popular col·labora amb la Comissió Pedagògica de l’ACPEPF  (Associació Catalana de Persones Ex-preses Polítiques del Franquisme) en aquest curs.
Treballem la memòria històrica i democràtica amb el nostre alumnat? Per a què i com hem de treballar la memòria a les nostres aules?
Una educacio en memoria

A aquesta formació, proposada per la Comissió de Pedagogia de la Memòria de l’ACPEPF, es treballarà la relació que té l’educació en memòria, amb l’educació en valors i amb el compliment de les obligacions que marca la legislació internacional en drets humans: veritat, justícia, reparació i garanties de no repetició; preguntant-nos per les seves llums i les seves ombres.

Relacionarem l’educació en memòria amb situacions actuals per tal de col·laborar amb la construcció d’un present i un futur més humans. Coneixerem experiències concretes d’educació en memòria i les ofertes educatives que ens ofereixen tant les institucions com les associacions memorialistes. Volem que la formació serveixi com a motor d’idees perquè els docents que hi participin puguin traslladar a la seva aula les competències i els sabers més relacionats amb l’educació en i amb memòria.

PROGRAMA, EQUIP DOCENT I INSCRIPCIONS